Fotografen Anne Koppang
Anne Koppang (født 1959) er en sjenerøs gründer og en helt spesiell fotograf. Hun er restauranteier og har en lidenskap for god mat og vin – hun forakter ikke trøfler! Hun er sommelier – vinekspert – og et begeistret, lekent menneske.
Sammen med kvinnelige investorer vil Koppang lage whisky i verdensklasse på (av alle steder) Fedje. På Feddie Ocean Distillery er de alt i gang med akevittproduksjon, og den fabelaktige ginen «Nine Sisters» har vært på markedet i flere år.
Imidlertid; det er som fotograf jeg presenterer henne i dag. Anne Koppang fotograferer sine interesser. I motsetning til de mange som prøver å finne temaer i tiden som står langt fra dem selv som fotografer.
Koppang fotograferer mat på sin personlige måte. Hun leter etter skjønnheten og formene i frukt, grønnsaker, fisk og kjøtt. Ofte med menneskelige uttrykk og små historier.
Jeg forundrer meg på hver av mine workshoper over hvor mange strålende fotografier deltakerne skaper. På Morten Krogvold Workshop Utland i Firenze i høst var deltagerne makeløse! Koppang arbeidet ufortrødent videre med sine gastronomiske former, som hun denne gang fant på det store markedet i Firenze.
To menneskelige auberginer er plassert i et vakkert gaterom som kun antydes, med neddusing av scenografien ved hjelp av stor blenderåpning. En mørk skikkelse i bakgrunnen skaper dybde og rom. Det er det hele – to auberginer på den siste dagen i ferien.
Vakkert og poetisk.
Morten Krogvold Workshop
I 2023 holder jeg workshop både i Norge, i utlandet og digitalt.