Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

Danseren Maiko Nishino

 
 
 

Maiko Nishino, danser i særklasse. Foto: Morten Krogvold.

Jeg er så heldig å få gjøre et samarbeidsprosjekt med stjernedanseren Maiko Nishino (født 1980). Hun er helt spesiell både som danser og medmenneske. Ikke rart hun har sin egen fanklubb!

Vi har jobbet sammen tre ganger hittil. Vi prøver å utvikle et fotografisk uttrykk som kombinerer bevegelse og fotografi. Mitt fag er å stoppe tiden – hennes er å føre bevegelsen videre. En interessant kombinasjon som krever konsentrert samarbeid og forståelse for våre forskjellige uttrykk.

Dette bildet er min første skisse. Opptaket gjorde vi sent om ettermiddagen i kjølig vær den 8. september i år. Location: Skraperudtjern i Østmarka. Her får du et glimt  inn i mørkerommet.

Utfordringen er å få Nishinos bevegelse til å spille rytmisk sammen med scenografien – bakgrunnen. Det vil si at hennes bevegelser er totalt avhengig av hva som skjer bak henne – rommet. Fotografiet må bli en helhet – en enhet – ikke bare bevegelse og landskap.

Og i mørket forsetter jeg å utvikle bildet.

MEET Morten Krogvold

Jeg er så heldig å få være en av fotografene i Meet World Photographers, en medlemsplattform der du kan se eksklusive videoer, være med på workshoper og få coaching av noen av verdens beste fotografer. Anbefales på det sterkeste!