Blogg

Morten Krogvold skriver om ting som inspirerer ham, og litt om egne bilder.

Karen Knorr – fotografisk kunstner

 
Tiger foran fargerik vegg med bilder og speil

The Protector, Junha Mahal, Dungarpur, 2022. Fra India Songs. Foto: Karen Knorr.

 
 

In photography storytellers have a fundamental role. They exist in order to explain our world and our place within it, encouraging us to develop as individuals, to discover meaning, and to teach future generations.
Karen Knorr

Karen Knorr (født 1954) har noe på hjertet. Derfor lager hun kunst. Hun har gjort en rekke prosjekter, men her konsentrerer vi oss om «India Songs».

Det er en fagkvinne og kunstner vi møter her. Hun kombinerer på en lekende måte teknologi og sjangre, og har den dypeste respekt for kvalitet. Kort om hennes blendene teknikk: Hun arbeider med analogt storformatkamera og scanner interiører med den høyeste oppløsning som er mulig.

Deretter fotograferer hun dyr i forskjellige omgivelser; dyrehager, byer, parker og reservater, med digitalt verktøy. Dyrenes personlighet og integritet samt historiske rolle er essensen i hennes arbeid.

Hun har altså en ide!

Det er særlig den rike kulturen og mytene fra Rajasthan som opptar Knorr. Kulturarven, myter, historier, kasteproblematikk, samfunnsforhold og inspirasjon fra den indiske tradisjonen med å personifisere dyr i litteratur og kunst. Hun er en historieforteller.

Ikke minst er hun inspirert av de 30 000 år gamle hulemaleriene. Hun oppsøker hellige steder og den vakreste arkitektur fra Indisk tradisjon.

Knorrs arbeider vises i de store gallerier og museer i verden – ikke minst i Tate Britain og Tate Modern i London.

Hun gjør også performance og video – hun presenterer en hel pakke.

Knorr bruker teknologi og kunnskap mikset fordi det er den optimale måten for henne å berette sine små historier på. Historier vi selv må videreutvikle.

Vil du vite mer?

karenknorr.com

 

Bli med til Venezia!

 

Les også