Fotografen Isabel Muñoz
Et rått og vakkert bilde utført i platinum print-teknikk. Det har mystikk, fabelaktig lys og mørke, og en religiøs dimensjon.
Isabel Muñoz (født 1951) er en modig dame som vet hva hun vil, og har stor arbeidskapasitet. Hun ble født i Barcelona og begynte å studere fotografi da hun var 20 år.
Det er ikke rart at hun har vunnet to World Press Photo Awards – hun har noe hun vil si med fotografiene sine.
Noen temaer hun har arbeidet med: I Etiopia fotograferte hun barneslaver. Hun har arbeidet med Butoh-dansere og stammefolk med kroppsutsmykning. Hun utforsket vold i El Salvador og arbeidet med barnekonvensjonen i en rekke land. I Mexico fulgte hun flyktninger i tettpakkede båter.
Og nå er spørsmålet Muñoz ønsker svar på: Hvor kommer vi fra? Dermed er et nytt prosjekt i gang – nå oppsøker hun de store apene for å studere og fotografere dem.
Hva blir det neste?
Vil du vite mer?
Følg Isabel Muñoz på Instagram
Earthrise er det mest innflytelsesrike miljøfotografiet som noen gang er tatt. Hva som har skjedd i løpet av de 55 årene siden, er vanskelig å tenke på.
Roger Fenton var en ypperlig landskapsfotograf, men i 1860 hindret været ham i å arbeide utendørs. Heldigvis for oss.
Andrej Kontsjalovskij «Kamerater!» fra 2020 er en av de best fotograferte filmer jeg har sett.
Det er plantet tusen trær i Nordmarka. Kontrakt er inngått med Oslo kommune – trærne skal få vokse der i hundre år, før de felles for å bli papir til en antologi med hundre tekster som ikke er skrevet ennå.
Hosoes fotografier er psykologisk ladede. Hans temaer er erotisk besettelse kombinert med det irrasjonelle, menneskekroppen med sin brutale skjønnhet, japanske myter og det overnaturlige.
Kojan er ypperlig fotograf, film-dokumentarist, bildekunstner, håndverker, instrumentmaker, smykkekunstner, snekker – han skriver fabelaktig og er kanskje landets beste taler når han er i slag.
Som de fleste mestere i kunsthistorien er heller ikke Poppe interessert i det perfekte, selv om bildene oser av perfeksjon. Prosjektet Gilded Lilies har vakt internasjonal interesse.
Filmen «Smerte og ære» beveger meg på en sjelden måte. Og er en vekker om hvor viktig livets gode stunder er.
Olav H. Hauge var en dikter i verdensklasse. «Les Lu Chi og lag eit dikt» er et av mine favorittdikt.
Vi må ikke glemme at det er mye å glede seg over, tross alt!